ALGHERO_website formaat

Netwerkreis naar Sardinië

Sardinië is het op een na grootste eiland van de middellandse zee en hoort bij Italië. De hoofdstad van Sardinië is Cagliari en is gevestigd aan de zuidkust van het eiland. Cagliari heet Casteddu (letterlijk, het kasteel) in het Sardisch en heeft deze naam omdat er in het oude gedeelte van de stad een prachtig kasteel ligt met een mooi uitzicht op de Golf van Cagliari. Met ruim 275 vergaderruimtes kan er op Sardinië elk soort evenement of bijeenkomt georganiseerd worden. Het is dus een ideale bestemmingen voor een netwerkreis of businesstrip.

De tweede grootste stad in Sardinië is Alghero. In tegenstelling tot het Italiaanse Cagliari is Algehro vroeger een spaanse kolonie geweest en heeft het de bijnaam ‘Barceloneta’. Er wordt hier naast Italiaans ook Catalaans gesproken en de Spaanse invloeden zijn hier goed terug te zien.

Maar op Sardinië kunnen we ook een hoop activiteiten ondernemen, wat natuurlijk altijd welkom is in het kader van teambuilding. We gaan op een 4×4 off-road safari door de bergen van Sardinië waar we naast de kick ook nog kunnen genieten van een prachtig uitzicht. Een andere manier om het bergachtige binnenland te ontdekken is met ‘il Trenino Verde’, het groene treintje. De naam heeft de groene trein te danken aan het feit dat de trein voornamelijk door bossen en bergen rijdt.

Voor de cultuur liefhebbers bezoeken we het bijzondere Nuraghe Su Naruxi, een archeologische opgraving van een vergroeide stad uit het bronzen tijdperk onder een berg.  Su Nuraxi di Barumini ingeschreven op de werelderfgoedlijst van UNESCO sinds 1997. Na ons bezoek aan deze vergroeide stad is het tijd voor een typisch Sardische kookworkshop. Tijdens deze kookworkshop leren we onder anderen hoe we verschillende streekproducten maken zoals kaas.

Nieuwsgierig geworden naar Sardinië? Neem voor meer informatie en de mogelijkheden contact op met ons team.

Meerdaagse reis

Wij adviseren u graag bij een passend programma.

Bekijk een van onze reizen