Budapest; twee gezichten

Twee gezichten!

Verschoorevents is op ontdekkingstocht geweest in Budapest. Dankzij de goede verbinding tussen Nederland en Budapest, is deze stad zowel per vliegtuig als met de touringcar goed te bereiken. Deze parel is niet meer weg te denken bij het organiseren van onze groepsreizen, incentives of bedrijfsuitjes.

Ontmoet Boedapest (Internationaal: Budapest). Buda is de heuvelachtige zijde waar u zich waant in een werkelijk sprookje. In Buda vindt u vooral het prachtige Koninklijk Paleis met haar mooie parken en ruime woningen. Aan de andere kant van de Donau ligt Pest. Pest siert zich door werkelijk het hart van de stad te zijn. Het centrum ligt dan ook in de schaduw van het Parlement, en de vele winkels, restaurants en vooral gezellige barretjes vindt u hier.

Lees meer over de mogelijkheden tijdens een incentive of groepsreis Budapest.

Budapest is zowel overdag als in de nacht een schoonheid. Overdag staat u versteld van de diverse bouwstijlen, Gotisch-, Romeinse-, Barok- en zelfs Renaissancestijl. Budapest is een lust voor het oog van de echte architectuur liefhebber. Zodra de avond valt en de schemering zich inzet verandert Budapest in een mysterieus sprookje. Alle bezienswaardigheden, de vele bruggen en alle unieke details aan Budapest worden fantastisch mooi uitgelicht. Juist dan is het aan te bevelen om te genieten van een rondvaart, desgewenst met diner aan boord. Of geniet van de vele dakterrassen, vanwaar u geniet van een bijzonder uitzicht over de uitgelichte daken.

Het straatbeeld van Budapest wordt vooral bepaald door het Parlement en de Donau welke de bekendste bezienswaardigheden van deze stad zijn. De Donau wordt gesierd door de vele bruggen die de zijdes Pest en Buda met elkaar in verbinding brengen. Het centrum aan de Pest zijde tekent zich door brede straten, veel statige gebouwen en een autovrij gedeelte. Het rustige gedeelte van de stad vindt u dan ook aan de Buda zijde; hier ligt de Burchtwijk die domineert over de stad met het Koninklijk Paleis.

Budapest is een heuse “must visit”! Dit is een stad die voor een ieder wat wils te bieden heeft.  Boedapest kent vele aantrekkelijke musea, een bruisend uitgaansleven (zelfs in oude ruïnes), een schat aan kunst en geschiedenis en uiteraard vele restaurants. Maar bent u nu echt opzoek naar even iets anders? Geniet dan in de prachtige Staatsopera, vele theaters of ontsnap aan de stad en duik in één van de beste badhuizen van Europa.

Budapest kent ruim 4 miljoen toeristische bezoekers per jaar en kan zich daarom meten met steden als; Praag, Los Angeles en Moskou. Wellicht zijn deze steden ook interessant voor uw gezelschap?. Verschoor reizen informeert u over de unieke mogelijkheden.

Tip: Stedentrips zijn veelal interessant om te boeken in de periode van Oktober t/m Maart. Zo is Budapest ook een heerlijke bestemming in de winter, en vindt u er vele gezellige winterse activiteiten. Hierbij moet u denken aan schaatsen op één van de mooiste meren van Budapest, of sleeën in het heuvelachtige Buda gedeelte. Geniet van de vele gezellige markten en festivals. Ook is een bezoek aan een badhuis niet weg te denken; geniet van de Thermenbaden en kom weer op temperatuur. Of “shop till you drop” en geniet van de vele gezellige wijnbars om bij te komen.

Laatste nieuwsberichten
Baskisch Bilbao! 23 april 2020
Reistips 2020 23 januari 2020