Het schitterende Dubrovnik

Onze collega Suzanne heeft onlangs een bezoek gebracht aan de bijzondere stad Dubrovnik in Kroatië tijdens een inspectiereis. Deze reis stond in het kader van het ontdekken van deze bestemming voor wellicht uw volgende incentive, groepsreis of personeelsreis! Suzanne geeft enkele tips en informeert waarom deze bestemming zo bijzonder is.

Dubrovnik is één van de mooiste steden langs de Adriatische Zee in Kroatië en wordt ook wel ‘de Parel van de Adriatische Zee’ genoemd. Tevens staat de oude stad van Dubrovnik op de werelderfgoedlijst van UNESCO en deze combinatie maakt de stad zeker een bezoek waard!

Met een mediterraan klimaat en bijna 3000 zonuren per jaar is deze bestemming vooral populair in de periode april t/m oktober.

De oude stad van Dubrovnik kenmerkt zich door de ommuringen en pleinen met marmeren plaveien, de steile straatjes, kerken, kloosters en paleizen en ook de verschillende musea zijn een bezoek waard. De Pilepoort is de zogeheten hoofdingang naar de oude stad en stamt uit het jaar 1537.

Suzanne nam deel aan een ‘Gourmet City Tour’ onder begeleiding van een ervaren gids. Tijdens een twee uur durende wandeling door de oude stad kregen we op verschillende locaties typische Kroatische lekkernijen om te proeven. Denk hierbij aan olijfolie afkomstig uit deze streek, Kroatische likeur en verschillende zoetigheden. Ondertussen vertelde de gids van alles over de historie van deze stad en liepen we door de smalle steegjes en steile straatjes. Een erg leuke ervaring en absoluut een aanrader tijdens uw reis!

Andere activiteiten die door de lokale partner werden aangeboden, waren o.a. het bezoek aan eiland Lokrum of Elaphiti, kajakken op zee, hiken naar de berg Srd met een prachtig uitzicht over Dubrovnik en de eilanden in de omgeving, een stadswandeling door de oude stad, een wijnproeverij en een zogeheten ‘Game of Thrones’ tour. De televisieserie Game of Thrones is grotendeels opgenomen in deze stad en daardoor wordt de stad veel bezocht door de echte fans. Daarnaast zijn er ook delen van de nieuwste Star Wars film opgenomen in Dubrovnik.

Hotel Valamar Lacroma Dubrovnik 4* is het hotel waar Suzanne verbleef. Dit hotel bevindt zich zo’n vijftien minuten rijden vanaf het oude centrum, met een prachtige ligging aan de kust en met uitzicht op de bergen. De accommodatie biedt tevens vergaderfaciliteiten met een maximale capaciteit tot wel 1200 personen. Daarmee biedt dit hotel het grootste conferentiecentrum van heel Kroatië. Geniet tijdens uw verblijf van de Spa faciliteiten en het buitenzwembad. Het hotel biedt verschillende restaurants en u kunt tijdens uw verblijf kosteloos gebruik maken van het strand van zusterhotel Valamar Collection Dubrovnik President Hotel, op vijf minuten loopafstand.

Door het brede culturele aanbod en de velen activiteiten die u kunt ondernemen in de omgeving, is Dubrovnik een absolute aanrader voor uw volgende incentive- of groepsreis! Informeer bij ons team naar de mogelijkheden en wij bieden u graag een vrijblijvend voorstel op maat.

Laatste nieuwsberichten
Baskisch Bilbao! 23 april 2020
Reistips 2020 23 januari 2020