Incentive / Groepsreis Dubai

Verschoorevents ging eind februari naar Dubai. Een bestemming van ongekende mogelijkheden. Jacco Verschoor van Verschoorevents ging u voor en deelt zijn ervaringen, om u een compleet idee te geven van de mogelijkheden voor uw incentive, conferentie, vergadering, groepsreis en andere bijzondere gelegenheden.

Ambitieus – Energiek – Uitdagend

Een bijzonder ambitieuze, maar kleine bevolking in het Midden-Oosten. Een plek waar het onmogelijke, mogelijk gemaakt wordt. Een smeltkroes van meer dan 200 nationaliteiten die zorgen voor een kosmopolitische energie. Ontdek de prachten en pralen, zoals u ze nergens kent. Leer een onuitputtelijke gastvrijheid kennen. Ervaar sex-appeal op het hoogste niveau. Maar vooral, verwacht het onverwachte!

Lees ook een basis programma om u een idee te geven van de basismogelijkheden tijdens uw incentive Dubai.

Dubai, United Arabic Emirates

Een onverwachte uitnodiging liet zich niet ongelezen in mijn mailbox. Een mailbox die dagelijks getroffen wordt door nieuwsbrieven, spam en ontelbare zakelijke e-mails. In een Nederlandse economie waar we altijd maar doorgaan. Opvallen is haast onmogelijk in deze digitale tijd… Een regen aan uitnodigingen en andere Wetenswaardigheden in het toerisme. Waarom las ik deze uitnodiging wel? Waarom ging ik hier op in? Waarom Dubai en niet op uitnodiging naar Duitsland, Belgie of Spanje bijvoorbeeld? Simpel, Verschoor reizen was selected!

Wat doet een busbedrijf in Dubai?

De uitnodiging verscheen in Januari. Een bijzondere uitnodiging, “U bent geselecteerd Dubai te ontdekken op ongekende wijze. U bent uitgenodigd voor de Mega Famtrip Dubai 2015.” Na een registratie, via een online platform met de inhoud over het programma, volgde nog een selectie. “Een ongekend hoge enthousiasme. Is Dubai echt interessant voor u?” Na nog eens een grote enquete kwam daar 2 weken voor vertrek het antwoord; “You are in!”

Verschoorevents is het nieuwe merk van Verschoor reizen, sinds 2013! U maakt kennis met een wereldwijde selectie aan mogelijkheden. Als absolute specialist in organisatie laat Verschoorevents het u aan niets ontbreken. Van een Incentive tot Business Event en zelfs het compleet ontwerpen van uw vergaderingen en conferenties.

De creatieve oplossing bij uw doelen, strategieën en zelfs uw besluiten!

De absoluut specialistische organisator voor al uw belevingen, maar uiteraard ook het design van A tot Z. Een geurbeleving om uw gasten te beïnvloeden? Of een andere temperatuur voor de juiste uitkomst? En daarnaast de welbekende room, van sprekers tot entertainment. En uiteraard alles wat erbij hoort. Wij verzorgen zelfs – dit doen wij geheel zelf – de meest unieke meeting designs voor u!

Daarom Verschoor reizen, wij zijn er voor u en uw gasten!

NEEM CONTACT OP

Dream big, think Dubai

Welkom in Dubai, ook wel Do Buy. De stad van glitter en glamour. Van een ongekende rijkdom en vooral de cosmopolitische smeltkroes. Met meer dan 200 nationaliteiten is deze unieke stad uw gastheer. Met een bijzondere gastvrijheid is zij uw presentatrice. Een ontdekking met een korte geschiedenis, maar een warm hart. Zij leert u het spel van de Oosterse liefde. Maar pas op, want u heeft al heel snel een affaire.

Ready for take off?

Een warm welkom zorgde voor een nette check-in. De prettige stewardess bij Balie 29 vroeg, “Wenst u een nooduitgang voor extra beenruimte?” Met een vriendelijke glimlach wachtte zij mijn antwoord af. Na een snelle douane contour, rondje Duty Free werd het al weer tijd om bij de gate door de controle te gaan. U vliegt vandaag met een A380-800 van Emirates met bestemming Dubai. Bij binnenkomst was de gastvrijheid al merkbaar. Na een fijne vlucht, mer wat vertraging. Werd ik op Dubai International Airport meteen opgevangen door een host. De host zorgde ervoor dat ik meteen naar de douane werd geëscorteerd. Vervolgens moesten we wachten op de bagage. De host bracht me bij de taxi. De chauffeur zorgde voor een snelle transfer naar het Conrad hotel. Geen verkeerd begin van deze dagen.

Feel the atmosphere

Een vriendelijke check-in volgde. Na een goede nachtrust werd ik wakker in een oase aan luxe. Dit 5* hotel is recentelijk geopend. Kent zeer moderne vergader mogelijkheden, een fitness, een prachtig zwembad met aangelegde tuin en een heerlijk ontbijtbuffet gigantische veel gerechten

Zaterdag begon het dan echt. Om 7.15 uur werd duidelijk dat ik was ingedeeld bij de kamelen, Camel Group. Na een transfer naar het Armani hotel, werden wij daar ontvangen in de Burj Khalifa. De lift bracht ons naar verdieping 124, oftewel restaurant Atmosphere. Een warm welkom volgde door Steen Jakobsen, CEO Dubai Business Events. Hier werd een ontbijt geserveerd, met fantastisch uitzicht. Na een motiverende en enthousiasmerende workshop van John B, werd het startsein voor Mega Famtrip Dubai2015 gegeven.

75 incentive- en meeting organisatoren en een media groep (uit heel Europa) hebben het weekend genoten van Dubai, als het podium van de wereld. #DiscoverDubai2015 was het teken op Instagram, Twitter en Facebook. Zondag avond werd bekend gemaakt dat we een gezamenlijk bereik hadden van ca.450.000 volgers en contacten.

Door een zandstorm werd ons programma omgedraaid. We brachten een bezoek aan Deira, de oude stad van Dubai. Hier bevindt zich de specerij- en goud souk. Een oversteek met een Dhow over de Creek bracht ons in Bur, de bovenstad. Vervolgens bezochten we het Dubai Museum. Hier kwamen we meer over de geschiedenis van Dubai te weten, de cultuur en over de toekomst.

Een lunch werd verzorgd door de Grand Hyatt. Een prachtig hotel, van enige leeftijd. De architectuur is geïnspireerd door het Arabische schrift. Van buitenaf lijkt het een gebouw geïnspireerd door golven, maar zodra je van bovenaf kijkt, bijvoorbeeld uit een vliegtuig, ontdek je dat er Dubai staat in het Arabisch. Het hotel is 5* hotel met de grootste binnentuin van de wereld. Verder heeft het hotel prachtige kamers en goede vergader faciliteiten.

Dessert Safari helaas werkte het weer hier niet aan mee. Het programma is omgewisseld. Er is een indoor dessert safari verzorgd. Bijna alles is naar binnen gehaald behalve de woestijn. We werden ontvangen met lokale Arabische muziek. Vervolgens hadden we de mogelijkheid met een Valk en valkenier op de foto te gaan. Waarna we aanschoven aan lokale setup. Dit is niet handig als je lang bent. Maar wel erg leuk. De bedouine was nu binnen met een heerlijk buffet. Een buikdanseres, Arabisch schrift, Henna tattoo’s, kandoura’s en een ashbaya en vooral veel mooie en lokale muziek.

Zondagmorgen om 7.30 uur, we vertrokken naar Mayden Stables. De koninklijke stallen voor renpaarden. Een hotel met heel veel sportfaciliteiten, maar het bijzondere een renbaan. Hier worden de meest exclusieve ren wedstrijden gehouden. We brachten een bezoek aan de Koninklijke stallen van Sheik Mohammed. Een bijzondere mogelijkheid die speciaal geboekt kan worden.

Door een zandstorm werd ons programma omgedraaid. We brachten een bezoek aan Deira, de oude stad van Dubai. Hier bevindt zich de specerij- en goud souk. Een oversteek met een Dhow over de Creek bracht ons in Bur, de bovenstad. Vervolgens bezochten we het Dubai Museum. Hier kwamen we meer over de geschiedenis van Dubai te weten, de cultuur en over de toekomst.

Een lunch werd verzorgd door de Grand Hyatt. Een prachtig hotel, van enige leeftijd. De architectuur is geïnspireerd door het Arabische schrift. Van buitenaf lijkt het een gebouw geïnspireerd door golven, maar zodra je van bovenaf kijkt, bijvoorbeeld uit een vliegtuig, ontdek je dat er Dubai staat in het Arabisch. Het hotel is 5* hotel met de grootste binnentuin van de wereld. Verder heeft het hotel prachtige kamers en goede vergader faciliteiten.

Na ons bezoek zijn we naar Downtown gegaan. Bij het Vida Boutique hotel werden we ontvangen. Het start- en eindpunt voor een ontdekkingstocht/ treasure hunt door Dubai Downtown. Via diverse puzzelopdrachten en vragen ontdekten we The Dubai Mall, Souk al Bahar, Burj Khalifa, The Address en meer… Weet u alle vragen en opdrachten juist te beantwoorden? Voor het winnende team zijn er gouden medailles.

Vervolgens genoten we van een heerlijke Urban Picnic. Dit is bij mooi weer ook buiten mogelijk met uw eigen gezelschap rondom het zwembad. Vida boutique hotel is een 4* hotel, net als haar zuster Boutique Hotel Manzil dat we later bezochten. Het concept is open ruimtes, openminded. Speciaal gericht op goede meeting faciliteiten, prachtige open kamers, voor kleinere groepen tot 40 kamers per hotel. Het enige wat ze hier missen zijn de spafaciliteiten. Beide hotels zijn erg interessant als we kijken naar het financiële oogpunt, de gastvrijheid, het leuke creatieve concept, de zeer gunstige ligging en het bijzonder mooie en goede comfort

Vervolgens hadden we dan een excursie die ondanks het weer toch door kon gaan. Een zeevliegtuig toer met Seawings. Een aparte en unieke manier van het verkennen van de stad. Anders dan normaal, er hangt dan ook een andere investering aan, maar het is het dubbel en dwars waard. We maakten een stadstour van ca. 40 minuten. Waar van 15 minuten voor het opstijgen en landen. De stadstour ging via The Creek, Downtown, Burj Al Arab & Jumeirah naar The Palm. Een hele bijzondere ervaring. Een vliegtuig kan maximaal 11 passagiers meenemen.

We dineerden bij The Palace Hotel. Het hotel is gelegen boven Souk Al Bahar in Dubai Downtown. Een prachtig 5* hotel met unieke kamers. Hier is in de bocht van The Dubai Fountain een terras. Op het terras hebben we genoten van een heerlijk diner en uiteraard een prachtig uitzicht bij de imposante Burj Khalifa en The Dubai Fountain.

Na het diner zijn we naar The Act geweest. Een club in hotel Shangri La. Een prachtige club waar je de locale bevolking, expats en toeristen tegenkomt. In Dubai is uitgaan heel exclusief althans als u naar een club gaat. Een alcoholisch drankje kost zo 12 – 20 euro. Het nachtleven begint rond middernacht en wordt langzaam opgebouwd. Om 23.00 uur zijn de eerste shows.

Maandag, alweer de laatste dag vandaag. Wat we ons nog bezig hield was vooral waarom zijn de Emirati’s zo gekleed? Hoe zit het met het geloof? Oftewel vanmorgen gingen we ontbijten bij Sheik  Mohammed Center For Cultural Understanding. Hier leerden we kennismaken met het traditionele eten, wonen en leven. Een absolute eye-opener over de Islam, de Emiraten, en meer. Een absolute toevoeging bij een bezoek aan Dubai. U leert de Emirati’s kennen, maar u begrijpt waarom het allemaal zo is.

Vervolgens hebben  we een bezoek gebracht aan het congrescentrum. Het Convention Centre of Dubai is graag partner bij het organiseren en het trekken van grote congressen naar Dubai. In samenwerking kunnen we hier ook mooie afspraken maken over de tal van mogelijkheden als het gaat om meeting design.

Na het CC zijn we naar The Palm gegaan waar we een bezoek brachten aan The Atlantis. De laatste van ons programma. Het beroemde hotel, de replica van The Atlantis op de Bahama’s. Is absoluut het bezoeken waard. Een bezoek aan Aquaventura, mag bij een Leisure programma niet ontbreken. We zijn vervolgens door het hotel gegaan, langs het grote aquarium.  Het concept van dit hotel mag duidelijk zijn en is dan ook overal doorgevoerd.

Als verrassing hebben we een extra bezoek gebracht aan Burj Al Arab. Het hotel dat bekend staat om 200 suites. Prachtige mogelijkheden als het gaat om vergaderen maar ook cocktails of een barbecue op de voet van het eiland. Het 24 karaats gouden interieur, dat is maar net of het uw smaak is. Maar feit blijft een koffiestop of lunch is absoluut een must-do.

’s Avonds, de laatste avond, zijn we wezen dineren in Jumeirah Madinat. Een prachtig hotel dat u meeneemt in het sprookje van 1001-nacht. We hebben hier genoten van een uitzicht op Burj al Arab. Een absoluut mooie afsluiting.

Vervolgens brachten we nog een bezoek aan Pacha Dubai. Bekend van Pacha Ibiza en de Roberto Cavalli Club. Dinsdag morgen had ik om 8 uur de vlucht terug naar Nederland.

Een bestemming van bijzondere en ongelofelijke mogelijkheden. Laat Verschoorevents.nl  uw organisator zijn voor uw incentive reizen en mooiste belevenissen. Een meeting op locatie behoort uiteraard bij de ontelbare mogelijkheden.

Laatste nieuwsberichten
Baskisch Bilbao! 23 april 2020
Reistips 2020 23 januari 2020