Na het bezoek aan de Chamber of Commerce zijn we naar hartje centrum gereden. Hier stond voor ons een oude tram klaar. Op unieke wijze met een retro-tram maakte we een rondje door de stad. Tijdens de tramrit werd een plattegrond uitgereikt om onze oriëntatie terug te krijgen. We maakte de rondrit onder het genot van artiesten in Folklore. De rondrit was erg gezellig speciaal door de Bulgaarse muziek gecombineerd met het de tramrit. We merkten tijdens de tramrit dat Bulgaren nog niet heel erg gewend zijn aan de “incentive-toerist”, want we werden op straat nagekeken, mensen maakte foto’s of maakte een dansje door het luide muziek uit onze tram.

Incentive Sofia, Bulgarije

In februari werd Verschoor reizen uitgenodigd door TravelMarketing om mee te reizen voor een incentive naar Sofia, Bulgarije. Na een leuk en gezellig gesprek met Sigrid Scheffer van TravelMarketing, mocht ik (Jacco Verschoor) mee naar Sofia. Voor een incentive naar Sofia, vroeg ik mij eerste instantie wel af; Waarom Sofia? Wat is er bekend van Bulgarije? Wat kan deze Sofia mij bieden?

In dit bericht informeer ik u graag over mijn bevindingen tijdens deze incentive reis naar Sofia.

Bulgarije:

Bulgarije roemt haar bekendheid door de Zwarte Zee, sinds de toetreding van Bulgarije bij de EU in 2007. In 2007 nam de bekendheid van Bulgarije enorm toe, diverse reisorganisatoren en touroperators namen de bestemming op als strandvakantie. Deze vorm van toerisme levert Bulgarije de meeste inkomsten. De Zwarte Zee is bij Bulgarije veruit mooier dan bij andere landen zoals Roemenië, Rusland of Turkije. Als 2de kent Bulgarije het agrarische toerisme. Door de grote agrarische sector van Bulgarije.

Bekijk de video voor nog meer inspiratie:

Sofia:

Sofia is de hoofdstad van Bulgarije en betekent in het Bulgaars “wijsheid”. De stad kent ongeveer 1,5 miljoen geregistreerde inwoners met ca. 500 duizend illegale inwoners. De stad is gelegen aan de rivier Iskar en aan de voet van het Vitosjagebergte. De stad heeft een internationale luchthaven op ca. 30 minuten reisafstand van het centrum van Sofia.

De stad dankt haar ontwikkelingen aan de centrale ligging in de Balkan. De stad ligt ten westen van Bulgarije, ten noorden van de berg Vitosja en is gelegen in het Sofiadal. Het Sofiadal is omringd met Bergen. Het is dan ook niet raar dat Sofia op ca. 700 meter boven de zeespiegel ligt, één van de hoogste hoofdsteden van Europa. Sofia is een groene stad, de stad kent veel stadsparken en is ruim opgezet. De stad wordt verbonden door drie bergpassen die al sinds de oudheid de belangrijkste verbindingskanalen zijn tussen de Adriatische Zee, Centraal Europa met de Zwarte Zee en de Egeïsche Zee.

De stad staat bekend om haar mineraalbronnen en thermische bronnen. In de vorige eeuw zijn vele stuwmeren aangelegd om het water “vast” te houden. De stad ligt ca. 150 kilometer van Plovdiv, 390 kilometer ten Westen van Boergas en 472 kilometer ten westen van Varna. Varna en Boergas zijn de twee belangrijkste havensteden die gelegen zijn aan de Zwarte Zee. Plovdiv is de tweede belangrijkste stad van Bulgarije.

“Sofia?”

Sofia is de naam van de hoofdstad van Bulgarije. Maar St. Sofia de Meyer is gestorven in 137 na Christus. St. Sofia was de godin van de “wijsheid”. Ze is geboren in Italië. Ze had 3 dochters: Faith (12 jaar), Hope (10 jaar), en Love (9 jaar). De dochters zijn op trieste wijze vermoord omstreeks 117-138 na christus in de tijd van de Romeinse overheerser Hadrian. De soldaten van Hadrian hebben de kinderen één voor één, van de oudste tot jongste, gemarteld tot dood. Sofia heeft haar kinderen begraven en heeft 3 dagen lang bij de graven gehuild tot ze zelfmoord pleegde. De Bulgaarse stad is vernoemd naar de kerk van Saint Sofia. De echte eigen naam van Sofia was Serdica of Sardica. De kerk van Saint Sofia werd in de 6de eeuw gebouwd.

Uitnodiging:

Verschoor reizen gaat regelmatig in op dergelijke uitnodigingen om een bestemming, locatie of activiteit te bezoeken. Zowel in Nederland als in de rest van Europa. Voor uw organisator is het van schatbare waarde om in te gaan op dit soort uitnodigingen. Een bezoek brengen aan een bestemming leert uw reisadviseur kennis te maken met de bestemming, de diversiteit aan mogelijkheden en de toegevoegde waarde. Dit kan van beslissende waarde zijn voor het organiseren van uw reis, dagtrip, incentive, evenement of beurs- en congresreis. Verschoor reizen is uw allround organisator van uw beleving. Wij presenteren ons als een brede organisatie met kennis van veel bestemmingen. Deze deskundigheid zorgt dat uw reizen, doeltreffend, efficiënt, waardevol en creatief worden georganiseerd met uiteraard de beleving en het doel van de reis centraal.

Travelmarketing:

TravelMarketing is een “onafhankelijke” partij die fungeert als verkoopkanaal in Nederland voor bureaus die adviseren bij een bestemming in het buitenland. Deze bureaus adviseren reisadviseurs, travelmanagers en incentive organisatoren bij het plannen van een reis. Immers kennen deze lokale bureaus de bestemming het beste. Door te vertrouwen op een goede relatie is het mogelijk om een bestemming tijdens uw groepsreis, incentive of beurs- en congresreis nog beter te laten profileren. Zij kennen de rechtstreekse contacten met lokale partijen en kennen de gedachten van de klant door middel van uw contactpersoon en organisator. TravelMarketing speelt hierin de rol als partij die reisadviseurs helpt bij het vinden van de juiste contactpersonen in het buitenland, wanneer de reisorganisator zelf geen contactpersoon heeft of graag een vergelijk met meerdere bureaus wil maken. Door de lokale kennis en de kennis van uw reisorganisatie worden voor u de mooiste en meest unieke belevenissen georganiseerd.

Dag 1:

Op 28 maart 2014 was het dan zover. Om 8.30 uur ontmoete ik het genodigde gezelschap in Vertrekhal 3 van Schiphol Airport tegenover balie rij 18. Na het nodige “handje schudden” en elkaar voorstellen vertrokken we met elkaar naar de incheckbalie van Bulgaria Air. Na het zogenaamde “See-Buy-Fly” shoppen was het tijd om te boarden. Na een vlucht van ruim 2 uur kwamen we aan in Sofia, de hoofdstad van Bulgarije. Alwaar we opgewacht werden door onze chauffeur en de plaatselijke organisator.

We vertrokken vanaf het vliegveld van Bulgarije met een comfortabel busje naar ons eerste hotel, Kempinski Zografski Hotel. Dit 5-sterren hotel biedt haar gasten een warm welkom. Een welkomstdrankje is gewenst. Men werd warm welkom geheten, daarna stond een presentatie en een rondleiding op het programma. Het hotel is een keurig hotel, chique met een iets gedateerde inrichting met een uitzonderlijk gastvrij team. De kamer was zeer mooi en door het hoge gebouw biedt de kamer uitzicht over Sofia en de omringende bergen. Ik vond dit hotel een erg aangename sfeer hebben, de kamer was ruim en  luxueus ingericht. Alle faciliteiten die men nodig heeft zijn te vinden op de kamer. De badkamer bestaat uit een douch/bad combinatie. De douche/bad combinatie zijn wij niet echt een fan van. Men kan tijdens het douchen vallen of wegens de hoge instap alsnog struikelend het bad bereiken. Dit was echter een minpunt maar verder een prima hotel om uw nachten in Sofia door te brengen. Daarbij biedt het hotel veel verschillende faciliteiten: 6 restaurants, meeting en congres faciliteiten, een mooie tuin, een prachtige entourage en gratis Wi-Fi door het hele hotel.

Na het inchecken en het broodnodige opfrissen. Moesten we weer terug naar de lobby. We zijn naar het centrum van Sofia gegaan. In het centrum zijn we op bezoek gegaan bij de Chamber of Commerce, oftewel de Kamer van Koophandel. In Sofia is de Kamer van Koophandel een hele andere K.v.K. dan in Nederland. Er registreren slechts de bedrijven die dat wensen, diegene die het niet wenst staan in het staatsregister. Tijdens het gesprek was het erg kenmerkend dat het een soort exclusieve manier is van het registreren van een onderneming. Terwijl het voor ons een normale zaak is. Sinds de toetreding van Bulgarije bij de EU zijn er veel veranderingen in het land. De EU heeft een fonds om landen die minder ontwikkeld zijn te stimuleren op het gebied van onder andere infrastructuur en cultuur. Zo levert de EU daar haar bijdrage aan de infrastructuur en wordt mede door de EU gezorgd voor voldoende parkeergelegenheid een betere doorstroming van het verkeer en steunt de EU bij archeologische vondsten of onderhoud aan musea of innovatieve projecten. Dit laatste was te merken tijdens ons bezoek aan het centrum.

Kenmerkend: Een tramrit op deze folklore wijze is uiteraard heel erg leuk en een mooi element om in een programma in te brengen, echter moet men er wel van houden. Opmerking: Tijdens de tramrit misten we het lokale Bulgaarse drankje Rakija of Rakia met een hapje. Immers hadden we nog niet geluncht buiten een broodje tijdens de vliegreis. Tip: vanuit de reisorganisatoren is dan ook het toevoegen van een lekker hapje, simpele lunch met o.a. het plaatselijke alcoholische drankje Rakija of Rakia.

“Rakija of Rakia”

Het Bulgaarse alcoholische borreltje. Niet te verwarren met de Turkse Raki; het verschil is namelijk de anijssmaak van raki die daardoor eerder is onder te brengen bij ouzo of grappa. De Rakija of Raki is meer te vergelijken met cognac of schnaps. Het drankje is gemaakt door destillatie van vergiste vruchten. Het drankje is erg populair in de gehele Balkan, Italië en in sommige delen van Frankrijk. Het alcoholpercentage van het drankje is normaal gesproken 50%, echter houden Bulgaren ook erg van eigen geproduceerde Rakija. In het laatste geval is het alcohol percentage vaak 75% tot 80%. Dan kennen de Bulgaren ook nog een dubbel gedestilleerde Rakija, dit drankje heet Prepečenica en heeft soms een hoger alcoholgehalte dan 80%. Na zdrave, oftewel Proost!

Na de tramrit waren we klaar voor een wandeling. Een wandeling door het centrum van Sofia. Met een bezoek langs de bezienswaardigheden. De stadswandeling duurde ca. 1,5 uur. Echter het kan ook 5 uur duren. Dit komt niet door de afstand maar door de wens van de klant. Bent u een echte cultuur-liefhebber? Dan zorgen we ervoor dat uw gids gedetailleerder ingaat op de informatie over de bezienswaardigheden. Minimaal duurt de wandeling 1,5 uur en heeft u ruim de tijd om foto’s te maken en de informatie tot u te nemen. De loop afstanden zijn relatief kort, het bezienswaardige centrum ligt dicht bij elkaar. Dat biedt voordelen, zo blijft de klant/reiziger geboeid.

Kenmerkend: Een stadswandeling of stadstoer onder leiding van een lokale gids is zeer gewenst. Op deze manier leert de reiziger kennismaken met de stad, of dit nu wandelend, fietsend, per tram of per bus is. Een lokale gids is altijd van toegevoegde waarde, vaak zijn er persoonlijke vragen die door een reisleider niet altijd beantwoord kunnen worden.
Tip: Wij zouden de wandeling inrichten met sanitaire stop, maar vooral waar een drankje genuttigd kan worden. Tijdens zo’n stop zouden we u kennis laten maken met het lokale bier en de lokale wijnen. Een absolute toevoeging in het programma, speciaal voor uw gezelschap.

Bezienswaardig

Sofia is met haar 1.5 miljoen geregistreerde inwoners uiteraard niet één van de grootste hoofdsteden. Het is wel een unieke op zichzelf staande stad. Tijdens onze kennismaking in Sofia hebben we Bulgarije op een mooie bijzondere wijze leren kennen.

De stad kwam op mij over als de stad van I. De stad staat sinds de toetreding bij de EU in 2007 volledig in ontwikkeling. Ik kijk er ook niet raar van op als Sofia binnen enkele jaren een zeer bekende bestemming is. Deze stad kent een historie van meer dan 7000 jaar. Deze voelt men ook wanneer u deze stad bezoekt. Wat zo bijzonder is bij een bezoek aan deze stad, is dat de geschiedenis begint te leven, overal in de stad komen tijdens uw bezoek oudheden tot leven. U komt monumenten tegen uit de Thracische, Romeinse, Turkse en Bulgaarse geschiedenis, daarbij zijn invloeden van de EU overal terug te vinden in de moderne bouwwerken die momenteel overal uit de grond komen. Ruim 250 verschillende historische monumenten en bouwwerken vermengen zich tussen de kosmopolitische skyline van Sofia. U geniet van een bijzondere stad die nog in de kinderschoenen staat voor het grote internationale toerisme.

“Buiten Sofia”

Binnen een half uur bereikt u de rand van de stad. Alles is op een relatief korte afstand te bereiken. Binnen een korte reistijd begeeft u zich in de prachtige natuur rondom Sofia. Niet is de stad één van de meest groenste Europese hoofdsteden, maar de omgeving biedt een prachtig natuurschoon. Echter is vervuiling in Bulgarije een groot probleem, hier wordt vol op aan gewerkt om het gedrag bij de inwoners om te draaien. Echter treft men momenteel nog veel vervuiling aan. Dit maakt u bewust van de gedachten waarom in Nederland zo veel regels en wetten zijn, want dit is slechts één van de problemen waar de regering van Bulgarije mee te kampen heeft. Vergeet niet dat er in Bulgarije pas sinds 1989 een einde kwam aan het communisme.

Alexander Nevski Kathedraal

De grootste geloofsgemeenschap van Bulgarije is Orthodox-Katholiek, maar liefst 85% van de Bulgaarse inwoners. De Orthodoxe kathedraal van Alexander Nevski is beslist uw bezoek waard. Deze kathedraal is nog niet gerestaureerd, zodoende leeft hier de geschiedenis sinds 1892. De kathedraal is gebouwd ter nagedachtenis aan de Russische soldaten die tijdens de Russisch-Turkse Oorlog zijn gevallen, 1877-1878.

De kathedraal is ’s avonds prachtig verlicht. Overdag is de kathedraal te herkennen aan haar prachtige gouden koepels. U wordt door het imposante uiterlijk volledig overrompeld en meegenomen in de cultuur van dit prachtige land. De beschilderingen van binnen die voornamelijk bestaan uit icoon schilderingen komen tot leven wanneer u naar binnen loopt tijdens de schemering onder het prachtige licht van tal van kaarsen, die door de bezoekers zijn aangestoken.

Nationaal Historische Museum

Het Nationaal Historische Museum is het grootste museum van Bulgarije. De eerste voorstelling is tentoongesteld in 1984, over 1300 jaar Bulgarije. Inmiddels worden er meer dan 650.000 objecten tentoongesteld. Daarbij komt nog eens dat het Bulgaars Historische Museum één van de grootste Historische musea is van de hele Balkan. U treft hier de historie van Bulgarije vanaf de prehistorie tot het heden.

Sint-Joriskerk

Gelegen achter het Sheraton Hotel in hartje centrum van Sofia, vindt u de Sint-Joriskerk. Deze kerk is een vroeg christelijke cirkelvormige kerk. De kerk is het oudste gebouw van Sofia. Het is een bijzondere kerk, want het is gebouwd in de tijd van de oude stad Serdica. De kerk stelt van buiten weinig voor. Een kleine deur laat zien dat de ingang daar is. Echter wat u niet verwacht is ten midden van de ruïnes de kerk nog 2 verdiepingen naar beneden leidt. De kerk komt uit de 4de eeuw en binnen werden 3 lagen van Fresco’s ontdekt. Waarvan de oudste Fresco teruggaat naar de 10de eeuw. De bijzondere fresco’s werden ontdekt in de 20eeeuw. Dit omdat er overheen geschilderd is met de Bulgaarse stijl van icoon schilderingen.

Een fresco is een bijzondere schildering op basis van waterverf op een natte kalkwand. Deze zijn vaak verborgen door een laag kalk.

St. Sofia

Het zal u niet verbazen dat Sofia ook een standbeeld heeft ten midden van het centrum van Sofia. Sofia betekent in het Grieks “Wijsheid”, om deze reden heeft ze in haar linkerhand een uil en in haar rechterhand een draad. De draad staat ten teken van succes en vrede en de uil voor wijsheid. Het standbeeld is ontworpen door George Chapkanov. Voorheen stond hier het standbeeld van Vladimer Ilich Lenin. Het gouden gezicht van St. Sofia kijkt naar het parlement en regeringshuizen van Bulgarije.

Na de stadswandeling was het alweer tijd om te terug te gaan naar het hotel. Immers zouden we dineren in restaurant Captain Cook van Kempinski Zografski. Waarbij we genoten van de heerlijke specialiteiten van het restaurant.

Dag 2:

Op 29 maart was onze tweede dag. Na alle indrukken van de eerste dag werd het tijd voor heel veel gezelligheid. Vandaag stonden raften en icoon schilderen op het programma. We vertrokken in de vroege morgen naar de bergen die Sofia omringen. In de bergen ligt de rivier de Iskar.  Na een prachtige reis door de stad naar het “platteland” kwamen we aan bij de rivier. Hier werden we ontvangen door het team die ons vandaag zal begeleiden na een 1,5 uur raft naar ons eindpunt.

De ontvangst door het team was onwennig. De veiligheidsinstructies voordat we op de raft stapten waren simpel weg erg eenvoudig. Er stond een tentje klaar met een raft en kajak. Het was een mooie vaart met hier en daar een kleine versnelling. De rivier kent in deze periode moeilijkheidsgraad 1. Een maand ervoor en een maand later kent de rivier de moeilijkheidsgraad van 3. Ik heb het ervaren als een vrij kalme rivier, waarbij iedereen makkelijk zijn raft kunsten konden tonen.

Kenmerkend: De begeleiding bij de raft was een beetje onwennig, dit kan komen door de taalbarrière want zodra we in de raft waren werd het allemaal wat losser en werd er goed gekeken naar de veiligheid van de inzittende.
Tip: Wij zouden op deze wijze bij de rafting toch een kopje koffie of thee met een plaatselijk lekkernij toevoegen in ons programma. Op deze manier kunnen uw gasten heerlijk bijkomen en is er een afwisseling van actief en innerlijk genot. Daarnaast is het ook fijn om niet alleen actief bezig te zijn maar ook te genieten van het prachtige natuurschoon.

Na een heerlijke lunch (deze lunch maakte overigens de gemiste koffie van vanmorgen volledig goed!) zijn we weer snel op stap gegaan. We zijn naar de kunstacademie gegaan alwaar 3 kunstenaressen op ons stonden te wachten. Zij zouden ons het icoon schilderen leren. Icoon schilderen is een unieke techniek van het schilderen van heiligen. Dit is uitsluitend toegestaan voor de reinste zielen. Echter na het icoon schilderen kunt u uw icoon 100% echt laten worden door met uw icoon te bidden in een orthodoxe kerk. Het icoon schilderen gebeurt op een vast materiaal wat zelden kapot gaat. Wij schilderden op een blok hout. Een icoon mag absoluut niet geschilderd worden op breekbaar papier of ander slap materiaal, omdat dan de kans groot is dat uw icoon kapot gaat. De techniek met penseel en eigeel is een bijzondere techniek. Het eigeel geeft u icoon een aparte kleur. Iedere icoon heeft een gouden achtergrond vergezeld met de officiële Latijnse initialen en een halo. Daarbij hebben de kleuren van uw icoon een bijzondere betekenis over uw icoon. Een icoon kent geen emotie in het gezicht, maar wel in de kleurstellingen van de kleding. Een icoon wordt geschilderd na de achtergrond in opbouwende kleuren, men begint bij zwart en eindigt met lichte kleuren.

Na de rafting maakten we wel een tussenstop om even een simpele lunch en een kopje koffie te nuttigen, want we zijn meteen doorgegaan naar ons volgende hotel in het programma: Hilton Sofia Hotel. Een prachtig hotel niet ver van het centrum van Sofia. Het hotel ligt nabij het Kempinski Zografski Hotel. Het Hilton Sofia ontving ons uiterst vriendelijk. Echter is er een duidelijk verschil tussen beide hotels. Je merkt het verschil aan het management. Bij Hilton gaat alles wat soepeler en in het Kempinski is het management net iets stijver. Een kenmerkend verschil van Duits management ten opzichte van Amerikaans management.

Nadat we welkom werden geheten, zijn we meteen een rondleiding gestart door het hotel. Het hotel heeft alle meeting faciliteiten op één verdieping. Verder kent het hotel verschillende restaurants, een prachtige tuin en voldoende mogelijkheden om uw gezelschap compleet in de watten te leggen. Het hotel biedt prachtige kamers met een bureau, een riant bed en een prachtige bad- en douche kamer. Waarbij het bad en douche apart zijn van elkaar. Een moderne inrichting en een prachtige open lobby die vaak voor evenementen gebruikt wordt.

Nachtleven

Sofia kent veel cafés waar men overdag of ’s avonds naar binnen kan lopen. De cafés, restaurants en bars zijn vaak afgeladen. De Bulgaren houden van uitgaan, feesten en heel veel plezier. De meeste cafés, clubs, bars en restaurant zijn gelegen aan de Vitoshaboulevard.

De cafés zitten zowel overdag als tot middernacht barstens vol. Dit zorg ervoor dat er voor iedere reiziger altijd wel voldoende plezier en vertier te vinden is in deze prachtige stad. De nachtclubs liggen wat meer verspreid door de stad. Maar de meeste trendy locaties liggen in het centrum. De nachtclubs openen om ca. 23.00 uur. Het uitgaansleven komt vroeg op gang, gemiddeld lopen de clubs vol tussen 23.30 – 24.00 uur. Stappen in Sofia is voor Nederlanders vrij goedkoop. In Nederland liggen de prijzen veel hoger. Als Hollander voel je je in het Walhalla!

Schweikk! is een prachtig café met maar liefst 50 verschillende biersoorten. Caramba is een populaire club waar vooral latinomuziek gedraaid wordt. Tequila is een hippe trendy club, waar we hebben genoten van de prachtige entourage en heerlijke muziek (gouwe ouwes in een dancemix). Escape Club is voornamelijk techno muziek.

Ook vindt u in Bulgarije veel locaties waar live optredens gegeven worden. En worden in veel restaurants en cafés vooral volksmuziek gedraaid. Want Bulgaren houden van hun land en genieten volop van hun volksmuziek. Uiteraard zijn er ook veel jazz-, pop- en rockclubs met een zeer goede atmosfeer. Bulgaren zijn echt genieters, ze spenderen graag hun tijd in de bioscoop, casino of bezoeken een prachtige concert voor ballet, opera of dans.

“Cheap!”

Nu nog wel! Erg goedkoop zelfs, tenminste, als u het vergelijkt met de Westerse Europese steden. Bulgarije is nog niet aangesloten bij de Euro. Ze beschermen graag hun eigen markt. Maar wat niet is gaat wel komen. Daarom is Sofia een absolute aanrader voor een groepsreis of incentive. Geniet van deze bijzondere stad nu het voordelig kan!

Sinds dat Bulgarije zijn toetreden tot de EU heeft gemaakt zijn er veel veranderingen, dit zal ook gaan resulteren in hun levenstandaard. Momenteel wordt er veel geïnvesteerd zowel door de EU als door bedrijven. Naar verwachting zal Sofia er 5-10 jaar over doen om net zo bekend te raken als Praag. Dus waar wacht u nog op?

Na deze bijzondere activiteit zijn we terug gegaan naar het hotel om ons op te frissen. ’s Avonds stond ons een heerlijk afscheidsmaaltijd te wachten. Een prachtige diner van 4-gangen in een lokaal restaurant van Sofia. Het restaurant zag er van buiten niet uit. We hadden ook geen hoge verwachtingen. Bij binnenkomst veranderde dit lelijke restaurant tot een huiselijk gezellige sfeer. We genoten van de specialiteiten van Bulgarije. Een absolute aanrader.

Ook al was het een druk programma, toch zijn we na het eten nog even uit gegaan. We zijn naar de trendy club Tequila gegaan. Een mooie club, modern ingericht en een prachtige locatie ten midden van het centrum. We genoten nog even van een drankje in het uitgaansleven van Sofia. Immers behoort dat ook bij het verkennen van de stad.

Dag 3:

Op 30 maart was het dan weer zover. Na een korte nachtrust was het tijd om te vertrekken. We keerde huiswaarts. Om 9.30 uur namen we afscheid van elkaar en kwam deze incentive reis ten einde.

Is uw interesse gewekt? Schroom niet een afspraak te maken. Wij zijn u graag van dienst bij een prachtige evenement, incentive reis of bijzondere groepsreis. Kijk ook voor ons uitgebreide aanbod en mogelijkheden voor groepsreizen, bedrijfsuitjes en incentive reizen naar andere steden, waaronder de Balkan of andere delen van de wereld.

Laatste nieuwsberichten
Reistips 2020 23 januari 2020
Alles kan in Cannes 29 januari 2019