Zaterdag in Libanon

De vierde dag stond in het teken van een excursieprogramma. In de ochtend vertrokken we richting de Jeita Grotto; één van de natuurwereldwonderen en het wordt ook wel benoemd als één van de mooiste grotten ter wereld. Prachtige druipsteen in vele vormen is hier te zien in meerdere grote ruimtes. Sommige zijn rood van kleur door de aanwezigheid van ijzer. Onderin de grot stroomt de rivier de Jeita, waar je met een bootje door heen kunt varen. Het bovenste gedeelte van de grot is toegankelijk te voet. Het is prachtig om te zien en een absolute must-visit wanneer je in Libanon bent.
Vervolgens vertrokken we richting “Our Lady of Lebanon”, een bedevaartsplaats in Libanon. Het heiligdom trekt miljoenen getrouwe Christenen en Moslims uit de hele wereld. Vanaf deze plek heb je ook een prachtig uitzicht over de kuststreek van Libanon. Vervolgens zijn we met een kabelbaan naar beneden gegaan, waar de chauffeurs weer op ons stonden te wachten.
We vertrekken richting de lunchlocatie. Wat een prachtige locatie en wat een heerlijk eten. De hele tafel werd weer vol gezet met mezzes, dit keer voornamelijk vis. We genoten van een geweldig uitzicht vanaf deze locatie, genaamd Babel Bahr Restaurant. Na de lunch rijden we verder richting Byblos, een van de oudste stadjes ter wereld en daardoor wereldberoemd en verklaart tot werelderfgoed van UNESCO. Dit havenstadje wordt door vele toeristen bezocht en het is zo klein dat je er binnen een uur helemaal rondom kunt lopen. Na ons bezoek aan Byblos gaan we terug naar het hotel om even op te frissen en bij te komen. Er staat vanavond namelijk nog een afsluitend programma op ons te wachten: Een diner en beachparty bij Hotel Edde Sands op het strand. We genieten van een heerlijk dinerbuffet met barbecue terwijl de DJ ons in de feeststemming probeert te krijgen. Nadat we uitgegeten zijn, genieten we van een geweldige beachparty en sluiten we dit avontuur in Libanon in stijl met elkaar af. De volgende dag vertrekken we allemaal helaas weer huiswaarts. Wat een mooie ervaring, liefdevolle mensen en wat een prachtig land is Libanon. Absoluut een aanrader om eens naar toe te gaan voor een prachtige reis!

Laatste nieuwsberichten
Baskisch Bilbao! 23 april 2020
Reistips 2020 23 januari 2020