Incentive Cyprus!

Incentive Cyprus

Geniet van een heerlijk incentive reis op het zonzekere Cyprus. Een prachtig eiland in Europa waar u veel kunt beleven. Ontdek samen met uw collega’s of team de vele mooie plekjes waarbij u zich niet zult vervelen. Genoeg spectaculaire activiteiten staan voor u op het programma. Natuurlijk is het mogelijk om dit incentive programma op maat aan te passen.

Bekijk ook onze incentive reis naar Athene.

Cyprus bevat alle ingrediënten voor een heerlijke reis. Zon, mooie stranden, authentieke plaatsen, cultuur, mooie bezienswaardigheden, bergen, goede uitgaansgelegenheden, prachtige hotels en goede restaurants. Toch is Cyprus bij de Nederlandse toeristen niet heel erg populair, jaarlijks bezoeken slechts tienduizend Nederlanders dit eiland. Dit terwijl de nabijgelegen landen als Turkije of Griekenland een veelvoud hiervan mogen verwelkomen. We kunnen dus stellen dat Cyprus geen massabestemming is. Wij hebben een uniek incentive programma opgesteld waarbij u het eiland op wel hele unieke wijze zal leren kennen. Natuurlijk mogen de nodige spannende activiteiten niet ontbreken.

Incentive Cyprus!

Programma

Dag 1:
Welkom in Cyprus. U wordt hartelijk ontvangen op de luchthaven van Larnaca door één van onze Nederlandstalige gidsen. Wij brengen u naar het hotel waar u een welkomstdrankje zal worden aangeboden. U heeft de tijd om even te relaxen bij te komen van uw reis en kunt gebruikmaken van de luxe hotelfaciliteiten. In de avond nuttigen we met elkaar een welkomstdiner in Karatello Restaurant. Via een mooie route langs de kust van Limassol rijden we richting de oude stad. Net buiten Limassol ligt een middeleeuws kasteel waar u wordt verwelkomd met rozenwater door gastvrouwen in middeleeuwse klederdracht en muzikanten die zorgen voor de nodige entertainment. Vroeger was het kasteel een deel van de oude Carob Mill en deze is nu omgetoverd tot een trendy lokaal restaurant. Op het terras van dit restaurant krijgt u een heerlijk Mezze diner geserveerd. Mezze is de aanduiding voor kleine gerechtjes uit de mediterrane keuken. Na dit plezierige en lekkere welkomstdiner onder genot van entertainment zal de muziek ons begeleiden naar de touringcar voor de transfer terug naar hun hotel.

Dag 2:
U kunt in de ochtend gebruik maken van het ontbijt in het hotel. Daarna is het tijd voor een mooie dagexcursie per jeep naar het Troodos-gebergte waarbij de teambuilding zal worden gestimuleerd. U wordt verdeeld in groepen en neemt plaats in de stoere Land Rover Jeep, bent u klaar voor een expeditie? U krijgt allemaal een Road Book met vragen die beantwoord moeten worden, wie zal de meeste vragen goed beantwoord hebben aan het einde van de dag? U maakt o.a. een stop bij de Sweet factory op Lania Village, waar u van de eigenaresse en presentatie krijgt over de traditionele Cypriotische snoepjes onder het genot van een kopje Cypriotische koffie! Van daaruit koersen we via andere pittoreske dorpjes naar Agros Village, het tweede hoogtepunt van de dag. Opgravingen op de berg Aspis hebben aangetoond dat Argos één van de oudst bewoonde steden van de Peloponnesos is. We vervolgen onze reis naar Kakopetria, waar u zult genieten van een lunch bij een restaurant dat beroemd is om zijn forel met zelfgemaakte saus.

Na de lunch vervolgen we onze Jeep Safari naar de kerk van Agios Nicoloas tis Stegis, dat ooit behoorde tot een klooster complex. Het is volledig bedekt met muurschilderingen en beslist de moeite waard om te bekijken. Onze tour komt ten einde en we keren terug naar het hotel. Als iedereen zich heeft kunnen opfrissen vervolgen we ons dagprogramma. We gaan genieten van een prachtig diner op het dorpsplein. Deze ervaring zult u niet snel vergeten…..

Incentive Cyprus!

‘Paniyiri’ is het Griekse woord voor een dorpsfeest. Het is een evenement waar het hele dorp aan deelneemt.De groep zal worden begeleid door de dorpen van Limassol naar het pittoreske en traditionele dorpsplein van Omodos. Bij aankomst zullen we eerst een bezoek brengen aan een plaatselijke bakker, waar de gasten een demonstratie krijgen van het beroemde arkatena brood, gemaakt met kikkererwten. Ook mag iedereen deelnemen aan de voorbereidingen van olijfolie taarten en kaas taarten. Natuurlijk mogen we het resultaat uiteindelijk zelf proeven. We zullen ook de demonstratie van de beroemde ‘shoushoukos’ bijwonen. Shoushoukos is een traditioneel dessert. Na dit lekkers vervolgen we onze wandeling door de kronkelende straatjes van het dorp en mengen we ons tussen de locals. Maar bij een feestje mag natuurlijk de wijn niet ontbreken. Onze laatste activiteit zal plaatsvinden in een traditioneel huis waar lokale wijnen en likeuren kunnen worden geproefd. Deze wijn zal ook worden geserveerd tijdens het diner terwijl u geniet van de lokale dans en muziek. Zal u zelf ook nog een dansje wagen?

Dag 3:
Na het ontbijt staat er een halve dag excursie op het programma. U kunt kiezen uit verschillende activiteiten.

Optie 1: A day at the Spa
Geniet van de heerlijke Spa faciliteiten in het hotel. Sluit uw ogen en geniet van een heerlijke massage, gezichtsbehandeling of manicure.

Optie 2: Yoga sessie op het strand!
Deze activiteit vindt plaats op het strand van uw hotel.  Yoga is een complete wetenschap van het leven, dat is ontstaan ​​in India vele duizenden jaren geleden. Het is het oudste systeem van persoonlijke ontwikkeling in de wereld voor lichaam, geest en ziel. Deze training zorgt voor ontspanning en spirituele voldoening!

Optie 3: Mini Olympics & Nia dans!
Ook deze activiteit vindt plaats op het strand van het gekozen hotel.
Geïnspireerd op de Olympische Spelen, zullen we vandaag verschillende beach activiteiten organiseren. Beach volleybal, zaklopen, touwtrekken, waterpolo, zandkastelen bouwen, een marathon lopen op het zand en een wedstrijd zwemmen zullen zorgen voor optimale teambuilding.

Nia dans
Na alle wedstrijden wordt u vermaakt met een Nia dansles op het strand.
Nia is een fusion fitness – een dynamische mix van dans, vechtsporten en kunst. Nia brengt het lichaam, de geest en emoties in optimale gezondheid

Optie 4: Treasure Hunt in de oude stad!
Uw gezelschap zal worden verdeeld in teams voor deze activiteit die u de mogelijkheid geeft om de oude binnenstad van Limassol te verkennen! Op basis van instructies en aanwijzingen, zullen de gasten lopen door het winkelcentrum en de oude stad tot ze hun eindbestemming, de straat markt “Agora” zullen bereiken. Op de terugweg moeten ze de traditionele streek te ontdekken, onderhandelen over het goedkoopste standbeeld van Aphrodite, de naam van de burgemeester en andere aanwijzingen die zullen worden weergegeven op de ‘Treasure Hunt Map’. De deelnemers moeten hun vragenlijst inleveren. Het winnende team zal tijdens het diner bekroond worden met een prijs.

Optie 5: Fietstocht langs de boulevard van Limassol
Limassol heeft een prachtig fietspad langs de kust!  Een 10 kilometer ritje op de fiets langs de zee is zonder twijfel een leuke uitdaging voor degenen die fit en avontuurlijk willen zijn!
De rit zal eindigen in het oude centrum van de stad waar de lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant.

In de avond genieten we van een thematisch afscheidsdiner. Waan uzelf in de oude tijden van Cyprus met fakkels, klederdracht en wijn. Stel je voor om te worden uitgenodigd door Aphrodite, de godin van liefde en schoonheid, die volgens de legende werd geboren in Cyprus. Professionele dansers zullen oude Griekse dansen uit voeren en  een live band of DJ zal ook een deel van de avond verzorgen. Een thema buffet met specialiteiten van een ander tijdperk zullen worden gepresenteerd . Wij hopen dat u heeft genoten met elkaar en brengen u aan het einde van de avond terug naar uw hotel.

Dag 4:
Onze touringcar staat na het ontbijt voor u gereed. We zullen de bagage in de touringcar plaatsen en brengen u naar de airport. Wij nemen afscheid van u en wensen u een goede reis: Kalo Taxidi!

Meerdaagse reis