banner

Laat u verrassen door Warschau!

Warschau ligt aan de rivier de Wisla in de provincie Mazovië en is één van de snelst groeiende steden in Europa. Deze Poolse hoofdstad heeft een aantal historische bezienswaardigheden zoals de Barbican ruines, het Koninklijk kasteel en de St. Johns Kathedraal. Deze oude stad staat ook op de UNESCO werelderfgoedlijst en is rijk aan vele oude overblijfselen. Deze zijn terug te vinden in diverse musea, kunstgalerieën en theaters maar ook op straat! Muzikanten en schilders brengen de straten dag en nacht tot leven.

Warschau is een aantrekkelijke bestemming met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Het land kent strenge winters en warme zomers, maar is het hele jaar door een leuke bestemming!

Hieronder hebben wij een aantal leuke en uitdagende excursiereizen voor u ter inspiratie!

Gaat u mee op ontdekkingstocht door de unieke communistische arbeiderswijk? Deze wijk verkeerd nog in prima staat en is zeker een bezoek waard. Hier kunt u het Paleis van Cultuur en Wetenschap vinden, dat gebouwd is in 1950 en een cadeau van Stalin is geweest namens de Russische Natie. U heeft vanaf de 231 meter hoge toren het mooiste uitzicht over de skyline van Warschau. U zult een lunch nuttigen in een typisch vooroorlogse communistische bar om de ‘Pierogi’ te proeven. Dit zijn Poolse knoedels en bieden u een al een ervaring op zich!

Op zoek naar een beetje sensatie? Dan is deze activiteit zeker aan te raden. We reizen naar het plaatsje Grojec waar u onder andere gaat leren schieten met bijzondere geweren en zelf kunt rijden in een grote tank. De professionele instructeurs houden een oog op uw veiligheid. De lunch zal worden geserveerd midden in de natuur en bereid op een kampvuur. Deze zal bestaan uit een echte soldatenmaaltijd met erwtensoep en brood.

Kunst is koning! In samenwerking met professionele kunstenaars gaat u met kinderen afkomstig uit weeshuizen, ziekenhuizen en speciale scholen een tekening of schilderij maken. Een bijzondere ervaring die u nooit meer zal vergeten. De band die met de kinderen wordt opgebouwd in korte tijd zal u voor altijd bijblijven. De kunstwerken die worden gemaakt zullen worden verkocht tijden een speciale veiling. De opbrengst zal worden gedoneerd aan het goede doel!

De prachtige stad Krakau ligt niet ver van Warschau en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Deze historische en culturele stad is rijk aan unieke bezienswaardigheden. Zo zullen we een bezoek brengen aan de Wawek Hill, het voormalige Poolse Keizerrijk, waarbij de Gotische binnenplaats u zult doen verbazen. Vervolgens brengen we een bezoek aan het marktplein en zullen we daar een daling maken naar een 800 jaar oude zoutmijn. Deze ondergrondse wereld met een wonderbaarlijke kathedraal, onderaardse meren en kapellen hebben we te danken aan de creativiteit van de mijnwerkers.

We brengen een beetje leven in de brouwerij! De Zywiec is een beroemde bierbrouwerij in Polen. Deze oude bierbrouwerij is gebouwd in 1856 en 150 jaar later is het historische deel geopend als museum. Het is een uniek museum waarbij uw interesse direct gewekt wordt door de dynamische en interactieve expositie die de historie van de Zywiec Brouwerij zal tonen. U zult al uw zintuigen kunnen gebruiken. Naast zien en horen mag u ook alles aanraken en natuurlijk proeven!

Warschau heet u van harte welkom en wij u ook! Wij helpen u graag met het organiseren van een incentive die echt op uw wensen en behoeften is samengesteld.

Meerdaagse reis

Wij adviseren u graag bij een passend programma.