banner

Populair Kreta

Het populairste eiland van Griekenland en tevens de grootse is natuurlijk het mooie Kreta. Het op vijf na grootste eiland in de Middellandse zee is zeker de moeite waard om te bezoeken. De hoofdstad Heraklion is gelegen aan de kust van het eiland. Deze noordelijke kust is in totaal 250 kilometer lang en 60 kilometer breed. Kreta bestaat uit 4 provincies met elk hun eigen charme.

Kreta is het beste te bezoeken in het voor- en najaar (de maanden mei, juni, september en oktober). In de winter zijn veel toeristenattracties gesloten.

U kunt genieten van alles wat Kreta u te bieden heeft in een afwisselend excursie programma. Hieronder hebben wij alvast een aantal leuke ideeën voor u op een rij gezet.

Neem een duik in de Griekse traditie en ontdek de sprookjesachtige en gastvrije Agreco boerderij. U zulk Griekse kookles krijgen en alle fijne knoflook kneepjes van de Griekse keuken. Deze boerderij loopt al eeuwenlang voor op het produceren van biologische producten.

We gaan vandaag een zeiltocht maken op een groot zeilschip. We zullen vertrekken  vanuit de haven van Chania en varen af naar het kleine eilandje Mochlos, in de baai van Mirabello. Een vissersdorpje tegenover dit eiland is ook zeker een bezoekje waard. We zullen de dag afsluiten met een barbecue op een nabijgelegen strand.

Om het avontuur op te zoeken kunt u per scooter of open jeep het eiland ontdekken. Maak kennis met de lokale bevolking, de bezienswaardigheden, de natuur en de mediterrane cultuur. Ook kunt u dit ideaal combineren met wat sportieve belevenissen zoals bijvoorbeeld boogschieten of culturele activiteiten zoals sieraden maken. Ook de culinaire hoogstandjes mogen niet vergeten worden, maak kennis met een olijfolieproeverij of kaasplankjes proeverij. Tijdens de route kunt u genieten van een lunch in een leuk Grieks restaurantje op de route van het avontuur.

Een echte Griekse avond is niet compleet zonder een glas ouzo en live Syrtaki muziek. U zult hier genieten van een diner bereid van lokale producten. Alles is klaar voor een echte Griekse feestavond, oftewel een “Panigiri”. Dit is een Grieks festival dat in elk dorp tijdens de zomer in Griekenland wordt georganiseerd. Wij laten u kennis maken met deze unieke feest belevenis.

De Sint Marco Cathedraal was de belangrijkste Venetiaanse kerk in Heraklion waar zich alle officiële ceremonies afspeelden. Tegenwoordig doet de kerk dienst als expositieruimte en conferentiezaal. U kunt exclusief in deze prachtige kerk dineren waarbij alles naar uw wensen wordt geserveerd en gepresenteerd.

Kreta is en blijft een top bestemming waar u niet raakt uitgekeken. Wij nemen u graag mee en laten u door middel van een uniek programma de geheimen van deze Griekse cultuur kennen. Kreta is geschikt voor een incentive of zakenreis.

Meerdaagse reis

Inbegrepen: Transfers van en naar de luchthaven, gekozen hotelaccommodatie, excursies zoals samengesteld in programma.